Ga naar de inhoud
Home » Geen kat te zien

Geen kat te zien

Op mijn sloffen door de straat, rennend achter de vuilniswagen aan

Ik gok altijd maar.  Want elke donderdag worden bij ons de afvalcontainers opgehaald door de milieudienst. In de even weken de containers met de groente-, fruit- of tuinafval (groene container) en papier (blauwe container). En in de oneven weken wordt de container met het restafval (zwarte kleur) opgehaald.

Of andersom, in de even weken de container met het restaval en in de oneven weken de containers… afijn, je begrijpt wel wat ik bedoel.

Ik gok ook altijd maar wat ik klaar moet zetten.

Ik word er sowieso pas aan herinnerd, als iemand anders keurig op tijd de containers buiten heeft gezet.

Want ze worden al vroeg in de ochtend opgehaald, rond 08:00 uur.

Soms zit ik de avond daarvoor lekker warm op de bank, netflixend en al. Ga ik ze echt nog niet klaar zetten. Dus is het wel eens voorgekomen, dat ik in mijn kamerjas en sloffen om donderdagochtend naar de straat ren als ik de vuilniswagen langs zie komen.

Soms ben ik net te laat, meestal red ik het wel.

Komt eigenlijk vooral door corona. Vroeger toen de wereld er nog heel anders eruitzag, zette ik de containers voordat ik naar mijn werk ging op de stoep.

Maar ja, nu ben ik toch thuis aan het werk; dus dan ren ik zoals gezegd op mijn sloffen met de zwarte container naar de vuilniswagen om het restafval er in te gooien.

Verleden week had ik keurig op tijd de groene container klaar gezet, met daarin ons GFT afval in een biologisch afbreekbare zak. Ik heb namelijk de bak een paar weken geleden grondig schoongemaakt, omdat het ding zo ontzettend stonk en vies was. Dat zelfs de katten uit de straat vanwege de geur niet meer bij ons in de tuin kwamen. Dat is dan wel weer een voordeel.

Maar toch, de bak is helemaal schoon en door middel van een biologisch afbreekbare zak blijft het ook enigszins schoon.

Wil ik in de avond de bak weer ophalen, heeft iemand anders mijn GFT container meegenomen. Stond er alleen nog een container; met (je raadt het al) een geur waar de katten…

Over twee weken moet ik de groene container weer klaarzetten en dan hoop ik weer mijn eigen vlekkeloze GFT bak in de armen te sluiten.

Eén voordeel; de komende twee weken heb ik geen last van katten in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *